Alig találni kiadó lakást Tatabányán és Esztergomban

2016.07.13

Drágán és nehezen lehet albérlethez jutni Komárom-Esztergom megyében.

 Alig találni kiadó lakást a megyében.

Nem csak Tatabányán, de Esztergomban is hasonló a helyzet. Itt ugyan valamivel több lakást kínálnak bérletre, viszont hamar elkelnek a jó állapotú, felújított ingatlanok.

Komárom-Esztergom megyében mélyen a zsebébe kell nyúlnia azoknak a szülőknek, akiknek felvételt nyert gyermeke a megye valamelyik felsőfokú intézményébe, de kollégiumi ellátást nem kap vagy nem jogosult.

"A legszerencsésebb persze az, ha a leendő hallgató a főiskolai képzés mellett felvételt nyer a kollégiumba is, de ma már ez sem olcsó. Az Edutus Főiskolának Tatabányán egy kollégiuma van, amely az „A” épület része. Itt  kollégistáknak, akiknek jelentős része nem is hallgató, hanem középiskolás diák, egy kétágyas szobában havi 18 ezer, az egyágyas szobában pedig 27 ezer forint a térítési díj - írja a kemma.hu

Az albérletek árai emelkedtek: az egyszobásért általában 30-50, a kétszobásért 50-70, míg a háromszobásokért 70 ezer forintnál is többet kérnek a lakástulajdonosok. A bútorozatlan lakások általában öt százalékkal olcsóbbak a bútorozottaknál.

Sokszor a bérbeadók főiskolásoknak ki sem adják ingatlanaikat.

főiskolaKomárom-Esztergom megyealbérletkiadó ingatlan