Bővül Magyarország első mobil szállása

Oroszlányban novemberre készül el az új mobilszállás

2016.07.15

120 férőhelyesre bővül

Magyarország első mobil szállását novemberig 120 férőhelyesre bővítik, mert a 40 fős létesítmény négy hónap alatt megtelt.

  Komáromban, Székesfehérváron, Tatabányán és Veszprémben tervezik hasonló, lakókonténerekből felépített mobil szállók építését.
    A szállókat a gyárak közelébe telepítik. A szállás a dolgozóknak ingyenes, azt a munkaadó fizeti, illetve a társaság beépíti a munkaerő-kölcsönzés díjába.    A konténerszobákban egyszerre két vagy négy ember él. A lakóhelyiségek mellett közös használatú tereket és kertet is kialakítottak, valamint ingyen wifit biztosítanak az itt élőknek.

    A munkavállalók közel tíz százaléka hajlandó elhagyni otthonát egy biztos állásért, a déli és keleti régiókból.
  
    Az oroszlányi ipari parkban jelenleg 5200 fő dolgozik.
    Az amerikai BorgWarner vállalatcsoportnak három gyára működik itt, melyekben turbófeltöltőket, kipufogó-alkatrészeket valamint hajtóműveket gyártanak. A társaság a közelmúltban jelentette be, hogy gyáraiban 600 fővel kívánja bővíteni a létszámot.

    Bővíti a foglalkoztatottak számát a kipufogócsonkokat gyártó, kínai Wescast, illetve a Zenon Europe Kft., mely az amerikai General Electric víztisztítókat gyártó vállalata is.

munkahelyOroszlányipari parkmunkalehetőség