Drasztikus változások várhatók a tatai Szőnyeggyári szigeten

Lakossági fórumon egyeztettek az érintettek

2016.07.28

Az egyik terv: legalább két hídon kell majd közlekedniük a szigeten élőknek.

Az érintett lakók és az érdeklődők mellett, a szerda esti egyeztetésen részt vett Michl József polgármester, Beró Henrietta alpolgármester, valamint a beruházó Land Ingatlanfejlesztő Kft. képviseletében Buza József és Somogyi Gyula.

A fejlesztő cég bemutatta a részletes terveket, melyek alapján

szeretnék a helyszínen az elmúlt 10 év állapotát drasztikusan megváltoztatni.

Korábban már sok betontörmeléket és egyéb hulladékot eltávolítottak, ami szükséges volt ahhoz, hogy a gazdasági környezet által felkínált lehetőséggel most élni tudjanak, és elképzelésük szerint kialakítsanak egy gyenge intenzitású lakóövezetet 17 család számára, nagyméretű telkek kialakításával, egy exluzív lakóközösség részére. A kialakított telkeket teljes összközművesített állapotban fogják értékesíteni a közeljövőben. Emellett olyan megoldást dolgoztak ki, amely a Pálffy utcát tehermentesíti, sőt a teljes területet két oldalról igyekeznek feltárni, hogy még a Perényi utca lakói is alig érezzék majd az épülő lakások forgalmát.

Michl József polgármester, a körzet önkormányzati képviselője a fórumon elmondta, nagy fejlesztés van készülőben, ezért kérte az ott élőket, hogy üljenek le és beszélgessenek, mivel a tulajdonosok fejlesztő csapata abba a munkafázisba ért, amikor konkrétumokkal tudnak szolgálni.

Az egész fejlesztés fontos kérdései között van, hogy hány telek alakul ki, hányan jönnek majd oda építkezni és lakni, mekkora forgalmat generál ez a környékre nézve, valamint milyen stílusúvá válik a sziget arculata a Malom-patak és az Által-ér között.

A fórumon számos részletről egyeztettek a résztvevők, többek között arról kaptak tájékoztatást, hogy legalább két hídon kell majd közlekedniük a szigeten élőknek, s az egyik hidat maga a fejlesztő fogja megépíteni a Malom patakon, míg a remények szerint később lesz lehetősége a városnak arra, hogy az Által-éren is létesítsen egy hidat, melyen át a Mikovényi utcáról át lehet autóval is jutni a Fényes fasorra.

A tata.hu tudósítása nyomán. Fotó: tata.hu