Kényelmes ágyakat kaptak a tatai idősek

A Máltai Szeretetszolgálat ajándéka

2016.07.06

A Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona kapta az ajándékokat.

A Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának vezetője ajándékokat adott a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában.

Bondor Lajos régiós vezető kis ünnepség keretében nyújtotta át az intézmény vezetésének és lakóinak azt a tizenkét, állítható magasságú ágyat, valamint kilenc etetőasztalos éjjeliszekrényt, amely sokkal jobban szolgálja a gondozottak kényelmét, illetve megkönnyíti az ápolók mindennapi feladatait. A berendezés fekvő része és fejtámlája egyaránt emelhető, amely alaposan leegyszerűsíti és hatékonyabbá teszi például a tisztázás során a nővérek munkáját.

Így ezzel az akcióval kicserélődött az otthon valamennyi elavult, korszerűtlen fekvőhelye. Egy-egy ilyen ágy értéke meghaladja az 500 ezer forintot, a krómacél étkezésre is alkalmas kisszekrényeké pedig a 200 ezret.

„Aki a múltját nem becsüli, az a jövőjét nem érdemli”- fogalmazott Bondor Lajos régiós vezető. Ezzel arra utalt, hogy az itt elhelyezett idősek, már megcselekedték, amit az élet megkövetelt tőlük.

A Máltai szeretetszolgálat egyébként a rendelkezésére álló 36 ágy egyharmadát juttatta Tatának. További tucatnyi került a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézményekhez, valamint tizenkettő jutott az otthonukban gondozottaknak. Forrás: kemma.hu

idősekTataajándék