Megérkezett a vihar Komárom megyébe is

Az Alpokalján kedd este okozott komoly károkat

2016.07.13

Szerdán a nyugati megyékben 25 Celsius-fok alá csökken a hőmérséklet.

A kedd esti vihar megérkezett Komárom-Esztergom megyébe is. Az Alpokalján komoly károkat okozott a tomboló vihar. A katasztrófavédelemhez egész este és a reggeli órákban is folymatos bejelentések érkeztek.

Illusztráció. A fotó Szombathelyen készült július 12-én

Másodfokú riasztást adott ki a várható heves zivatarok veszélye miatt néhány nyugati járásra - köztük Komárom-Esztergom megyére - az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több megyében még szerdán is hőség lesz, de aztán egyre többfelé várhatók zivatarok.

Szerdára virradó várhatóan csak néhol, legnagyobb eséllyel északnyugaton és a középső országrészben alakulhat ki néhol helyi zivatar. Napközben inkább csak az Alföldön alakulhatnak ki helyenként zivatarok, amelyeket néhol viharos szél, esetleg jégeső kísérhet.

Késő délután, este előbb a Dunántúlon, majd a középső megyékben lehet kiterjedt zivatarra számítani. Heves zivatarok is kialakulhatnak (erős széllel és jégesővel), de több helyen valószínű a felhőszakadás is (kisebb körzetekben akár 50 milliméternél is több eső hullhat).

Szerdán a nyugati megyékben 25 Celsius-fok alá csökkennek a napi középértékek; másutt még 25 fok felett, az Alföldön 27 és 29 fok között alakulnak.

Illusztráció. A fotó Szombathelyen készült július 12-én

A hőség miatt szerdára is másodfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.