Három nap - három stílus: 66. Bányásznap Dorogon (2016. szeptember 2-4.; részletes programmal)

2016.08.21

Egy korosztály sem fog unatkozni.

Wellhello, Republic, United élő nagykoncertekkel várják a 66. Bányásznap szervezői a Jubileum Téri Vígasságra a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt szeptember első hétvégéjén. Cselenyákné Cservenka Rita, a szervező Dorogi József Attila Művelődési Ház igazgatója a programokról.

A hagyományokhoz híven az idén is három napos lesz a bányásznapi rendezvénysorozat, a Jubileum téren. Három nap - három stílus, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

A tavalyi Magna Cum Laude-nagykoncert után, ezúttal kiket hallhatunk?

A péntek ismét a rockosabb stílus kedvelőit szólítja meg. Fontosnak tartom, hogy a „nagyágyúk" előtt lehetőséget kapjanak a térségben szárnyaikat bontogató zenekarok is, így idén bemutatkozik a régió egyik népszerű együttese, akikkel a bányásznapon még nem találkozhattunk. Ők a Great Company. A szeptember 2-ai nyitó nagykoncertre ezúttal a Republicot hívtuk. Szombaton a sztárvendég hazánk legnépszerűbb együttese, a Wellhello lesz, akik másfél órán át szórakoztatják majd a közönséget. Tavaly 100 km-es körzetből érkeztek a Magnára, reméljük, a Wellhelloval is rekordot döntünk, hiszen a gyerekektől kezdve több generáció kedvence az együttes. Előttük a kellő ráhangolást a latin ritmusokkal érkező Intermezzo zenekar alapozza majd meg vérpezsdítő dallamokkal. És természetesen lesz tűzijáték is, melyet kicsik és nagyok egyaránt nagyon várnak. Itt is törekszünk arra, hogy a látvány és a zene harmóniát alkosson, így erősítve az élményt. A közönséget természetesen a koncert után sem engedjük el: utcabállal folytatódik a jó hangulat. Vasárnap, szeptember 4-én a 90-es évektől napjainkig többféle stílussal zárjuk a vígasságot. A Happy Gang és Polgár Peti után záróakkordként a United, Pély Barnával csap majd a húrok közé.

Wellhello. Fotó: Facebook

Mire helyezték a hangsúlyt a rendezvény szervezésekor?

Számomra nagyon fontos, hogy az igényes, ugyanakkor minél szélesebb közönséget kiszolgáló, élvezhető zene álljon a középpontban. Szeretnénk visszaállítani az élő zene rangját, ezért a korábbi gyakorlattal ellentétben az élő koncertek kerültek túlsúlyba. Ez persze komolyabb szervezést igényel, ezért a programok összehangolása gyakorlatilag már januárban elkezdődött, hogy végül a legnépszerűbb csapat nálunk, a bányásznap szombatján, a tűzijáték után színpadra állhasson. 

A gyermekkel érkezők mire számíthatnak?

Az idén is számos családbarát programmal készülünk. Szintén hagyomány, hogy a művelődési ház aktív csoportjai, akik egész évben szorgalmasan dolgoznak, versenyekre, seregszemlékre járnak, itt, Bányásznapon bemutassák programjaikat. A salsától a kórusműveken keresztül a hip-hop-ig több műfaj szórakoztatja majd a közönséget. Vasárnap gyermekkoncertet szervezünk, amely egyelőre legyen meglepetés! Természetesen a vásári hangulat mellett az ugrálóvár és a hinták, a különféle finomságokat és egyéb portékákat kínáló vásárosok, kifőzdék is ott lesznek a téren.

Program

Szeptember 2., péntek

 • 17:30: Great Company
 • 20:00: Republic Együttes


Szeptember 3.. szombat

 • 16.00: Miénk a színpad: Dorogi Nyugdíjas Egyesület Ezüstszál Énekkara, Ciklon és Kolibri Tánckarok
 • 19:00: Intermezzo Latin Club
 • 21:00: Tűzijáték
 • 21:15: Welhello-nagykoncert
 • 23:00 Retro Buli DJ Tomy Slow-val


Szeptember 4., vasárnap

 • 16:00 Gyermekműsor
 • 17:00: Miénk a színpad: Crazy Dance, Salsa bemutató
 • 18:00 Polgár Peti (zenész-humorista)
 • 18:45: Happy Gang
 • 20:15: United együttes Pély Barnával


Ünnepi események

Szeptember 3.

 • 6 óra: Zenész ébresztő
 • 9 óra: Koszorúzási Ünnepség a Dorogi Szénmedence Bányászatának Emlékművénél
 • 17 óra: Kiállításmegnyitóval egybekötött könyvbemutató "Dorogi iskolák 100 éves tükrök fényében" címmel a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumban

Forrás: dorog.hu