Már döntöttek az esztergomi piac sorsáról, de még nem árulják el, hogyan

2016.08.22

Rendkívüli testületi ülést tartottak, a legtöbbeket érintő döntések közül szemezgettünk.

Zárt ülésen döntöttek a piac végleges sorsáról, egyelőre csak annyi biztos, hogy valahol a mostani terület környékén működik majd az új, kulturált piactér, amely kialakításához 280 millió forintra pályázik a város. Ezen túlmenően további egy tucat ügyben hozott döntést rendkívüli ülésén az esztergomi képviselő-testület.

A piac végleges helyéről szóló döntést a legközelebbi testületi ülésen hozzák nyilvánosságra. Két lehetőség közül választott a testület: a most kialakított ideiglenes piac legyen-e a végleges helyszín, vagy pedig a Simor János utcában lévő telkeken egy zárt udvaros, úgynevezett tömbösített piacteret alakítsanak ki.

Sokak szemét szúrja az esztergomi piac. A buzzfed.com Tizenkét dolog, amit szívesen eldugnál az Esztergomba érkező turisták elől című összeállításában is szerepel

A zárt ülésen született döntéshez kapcsolódott a második, immár nyílt napirendi pont, amely alapján a testület jóváhagyta, hogy az önkormányzat 280 millió forint támogatásra pályázzon a piac végleges kialakításához. Mindkét döntés határidős volt, mivel szeptember 15-ig kell beadni a megfelelő szakmai anyagokkal alátámasztott pályázatot.

Következő napirendi pontként a képviselők az esztergomi gyógyszertárak ügyeleti nyitvatartásáról döntöttek. A városban működő gyógyszertárak fordultak jóváhagyó döntésért a testülethez az ügyben, hogy a betegforgalmi adataik alapján készült felmérés alapján a 24 órás ügyeleti rendszer helyett 22 óráig legyen csak ügyelet, illetve készenléti rendszer. A testület ez ügyben csak véleményez, a képviselők az eddig is működő, 24 órás ügyeletet támogatták. A végső döntést a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya hozza meg.

Következő napirendi pontként a 3. számú felnőtt fogorvosi ügyelet nyitva tartásával kapcsolatban döntött. A Kossuth Lajos utca 24. szám alatti rendelő nyitvatartási ideje hétfőn és szerdán 07.00-13.00 óra, kedden és csütörtökön 13.00-19.00, pénteken pedig 07.00-13.00 óra.

Az esztergom.hu tudósítása alapján