Szeptemberben elkezdődhet az oroszlányi városrész-megújítás

2016.08.05

A Dózsa Gy. utca-Irinyi J. utca tengelyében lévő területek rehabilitációjáról van szó.

Újabb nagyszabású városrész rehabilitációs programot szeretne beindítani az önkormányzat a közeljövőben. Ennek terveiről tájékoztatták az érintett lakóközösségek képviselőit a városházán.

Rajnai Gábor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Németh Gábor alpolgármester, Bartalus László, a Beruházási és Településüzemeltetési Osztály vezetője, és Sólyom Jöran, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke ismertette a projektet.

Mint elhangzott, az úgynevezett Dózsa Gy. utca-Irinyi J. utca tengelyében lévő területek rehabilitációjának előkészítése zajlik, aminek keretében az ottélők véleményére is kíváncsiak voltak. A polgárok a Facebookon, a város televízióinak adásaiból, illetve a 2840 című újságból szerezhettek információkat, s javaslataikat lehetőség szerint beépítették a tervekbe.

A 2016-2019. közötti időszakban megvalósuló program első szakaszának munkálatai – a szükséges egyeztetéseket, és képviselő-testületi döntéseket követően – akár már szeptemberben megkezdődhetnek.

Az első lépcsőben a Dózsa Gy. utcai, Április utcai parkolók bővítésére és térkövezésére, az ot lévő járdák felújítására, a közvilágítás korszerűsítésére, egyes közművek cseréjére, illetve új térbútorok kihelyezésére kerülne sor. A terület közútjai szintén térkőborítást kapnak, kivéve az Április utcát, ott viszont 2 sávosra tervezik szélesíteni a burkolatot.

A projekt megvalósítása során ugyanezen munkálatokra kerülne sor a Dózsa Gy. utca-Irinyi J. utca által határolt teljes területrészen, a beruházási szakaszok időpontjait ugyanakkor a város költségvetésének alakulása is befolyásolja – mondták a szakemberek.

Forrás: oroszlány.hu, címlapfotó: Wikipedia