Az MSZP elnöke Tatabányán: Nincs tétje a népszavazásnak

2016.09.23

A politikus a főtéren kampányolt.

Molnár Gyula, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke (j) sajtótájékoztatót tart Kényszerkvóta nincs és nem is lesz címmel Tatabányán 2016. szeptember 23-án. Október 2-án lesz a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban kiírt népszavazás (kvótareferendum). Mellette Takács Péter, az MSZP tatabányai szervezetének elnöke. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Nyilvánvalóvá vált az elmúlt napokban, hogy a népszavazásnak nincs tétje. Az a kérdés, amiről a népszavazás szól, ma nincs feltéve Európában - mondta az MSZP elnöke a Tatabánya főterén pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

"Nincs ma olyan komolyan vehető politikusa Európának, aki arról beszélne, hogy a menekültkérdés megoldásának érdekében kötelező betelepítési kvótákat szeretnének bevezetni" - jelentette ki Molnár Gyula.

Az ellenzéki politikus úgy vélte, a népszavazás arról szól, hogy más problémákról elterelje a figyelmet. "Az oktatás, az egészségügy, a korrupció valós gond, eközben olyan problémákkal foglalkozunk, melyek nincsenek (...) ma Magyarországon" - fogalmazott Molnár Gyula.

Molnár Gyula szimpatizánsokkal beszélget. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Az MSZP elnöke arra kérte a párt támogatóit és szimpatizánsait, hogy október másodikán maradjanak otthon, mert "a szavazás nem arról a kérdésről szól, amelyet feltettek, hanem Orbán Viktor hatalomban maradásáról".

Molnár Gyula hozzátette, az MSZP attól fél, hogy bármilyen eredmény esetén az ország "biankó felhatalmazást ad Orbán Viktornak", ezért arra kérte a kormányt, tegye világossá, "milyen közjogi következménye lesz a népszavazásnak, mihez kéri a szavazók támogatását". 

kampánysorozatTatabányanépszavazásMSZP