Bosu labdák segítik a tatai óvodások fejlődését

2016.09.30

Az instabil közegben történő edzésmódszer a korai fejlesztésben alkalmazva segíti a kicsik mozgását és egyensúlyérzékét.

A tatai Geszti Óvodában tartották a szeptemberi óvodavezetői értekezletet, melyen Michl József polgármester 12 Bosu labdát ajándékozott az intézményeknek.

A Bosu nevű, mozgás és egyensúlyfejlesztő eszközzel már tavaly ősszel találkoztak a tatai óvodapedagógusok. Az instabil közegben történő edzésmódszer a korai fejlesztésben alkalmazva segíti a kicsik mozgását és egyensúlyérzékét. A kis helyen tárolható, félgömb alakú tornaeszközt azóta több városi óvodában is kipróbálták, hat hetes kurzusban, 68 kisgyermekkel végeztek méréseket, amelyek nagyon pozitív tapasztalatokat hoztak. Ezért vásárolt az önkormányzat labdákat, melyekkel a tatai óvodák a jövőben hatékonyan kiegészíthetik fejlesztő programjaikat, foglalkozásaikat.

Michl József elmondta: - miután óvodáink korábban már kipróbálták az eszközt és nagyon jók voltak a tapasztalataik, ezért született az a döntés, hogy a város vásároljon ilyen labdákat, melyeknek segítségével és jó kihasználtsággal, a remények szerint a gyerekek egyensúlyérzéke lényegesen javulhat, ami hozzájárul a szellemi és lelki egyensúlyuk megteremtődéséhez is.

A jövőben egyébként a labdák használatának eredményességét is követni fogják a tatai óvodákban, és egy állapotfelmérést követően, statisztikák készülnek majd arról, hogy milyen eredményeket hozott az eszközök használata.

Forrás: tata.hu