Főleg erdélyiek, de oroszok és amerikaiak is kértek honosítást

2016.09.21

Állampolgársági esküt tettek Tatabányán.

A Városháza dísztermében 13 határon túlról érkezett család gyűlt össze és mondta együtt az állampolgársági eskü szavait Schmidt Csaba polgármesterrel, aki köszöntötte az esküt tevőket és az őket kísérő rokonokat, barátokat. 

Ezúttal is a legtöbben Erdélyből jöttek, de a Délvidékről, a Felvidékről Oroszországból és az Egyesült Államokból is érkezett honosítást kérő, akik az eskü után már magyar állampolgárokként együtt énekelték el a Himnuszt.

Schmidt Csaba gratulált az esküt tevőknek magyar állampolgárságukhoz és elmondta, hogy Tatabánya olyan város, ahol mindig sok nemzetiség élt és él békében egymás mellett. A bányászat kezdetekor sok helyről érkeztek ide a munkát vállaló emberek, akik tulajdonképpen felépítették Tatabányát. Az összefogás, az együttes munka az, ami a város fejlődését eredményezi és ugyan a szénbányászat befejezésével alaposan átalakult a város gazdaságszerkezete, Tatabánya most is megélhetést biztosít azoknak a letelepülőknek, akik itt szeretnék elérni céljaikat. Ezekhez a célokhoz kívánt sok sikert és kitartást a polgármester.

Szöveg és fotó: tatabánya.hu