Tatabányán nyolcból hat útszakasz még idén elkészül

2016.10.26

Az Aradi utcában és a Dózsa György úton már csak az utolsó simítások vannak hátra, dolgoznak a szakemberek a Mártírok útján és Sárberekben is, de munkagépek zajától lesz hangos a Komáromi és a Vadász utca is.

Alsógallán, Dózsakertben, Kertvárosban, Sárberekben, Újvárosban és az Ipari Parkban találhatóak azok az útszakaszok, amelyek a tavaly december 3-án meghozott kormányhatározat értelmében, összesen 500 millió forintból, a Modern Városok Program rendkívüli támogatásának keretében újulhatnak meg.

Vadász utca. Fotó: tatabánya.hu

Az alsógallai Aradi utca volt az egyik első helyszín, ahol megkezdődtek a munkálatok, itt 700 méter útszakasz újult meg. 2013-ban az önkormányzatnak már sikerült az út jelentős, a Tátra utcától a vasúti aluljáró előtti autóbusz-megállóhelyig tartó szakaszát felújítani, a mostani beruházással már az Aradi utcán végig, egészen az Eszterházy József utcáig lehet új útfelületen közlekedni. Itt még az útburkolati jelek festése hátra van, csak úgy, mint a Dózsa György úton. A város egyik legnagyobb forgalmát lebonyolító főutat a körforgalomtól egészen a Fürdő utcáig, több mint 400 méter hosszan újították fel a szakemberek.

A Mártírok útja közel 600 méter hosszan, a Március 15. úttól az Ifjúság utcáig kap új burkolatot. Itt már zajlanak a munkálatok, ahogyan Sárberekben is. A napokban már felmarták az úttestet a Sárberki gyűjtőút az Ifjúság utca és a Köztársaság útja kereszteződésétől a Pilinszky utcáig tartó 350 méteres szakaszán, jövő héten kezdik el az aszfaltozást. Nekiláttak a szakemberek a Vadász utca modernizálásának is, 300 méteren újul meg a Réti utca és a Rákóczi Ferenc tér között az út.

Az újvárosi Komáromi utca teljes felújításának utolsó, befejező ütemében a Töhötöm vezér utcától a Győri útig tartó szakasz is elkészül hamarosan.

A jövő évre tolódik a közel egy kilométeres, Ipari Parkban található Orgonás út, valamint a kertvárosi Alkotmány utca Rákóczi Ferenc és Hadsereg utca közötti több mint fél kilométeres szakasz felújítása.

Forrás: tatabánya.hu