Elkezdődött az adventi programsorozat Esztergomban

2016.11.25

Az adventi programsor és vásár első hétvégéje november 25-én startolt.

A Széchenyi téren máris látható a Posta előtti posztamenseknél a város karácsonyfája, illetve a Bottyán-palota előtt felállították a hagyományos betlehemet és a Mikulásra utaló rénszarvas szán installációt is. Ugyancsak az ünnepi készülődéshez tartozik, hogy beüzemelték az esztergomi főtéren a már tavaly is nagy sikert aratott fénykaput, valamint a Széchenyi téren lévő platánfasorra és az öntöttvas lámpaoszlopokra elektromos fénydísz füzéreket helyeztek el.

Az idén Adventus Domini (Az Úr eljövetele) nevű adventi programsor és vásár első hétvégéje november 25-én startolt, amikor a Széchenyi téren felállított színpadon 18 órától kezdődtek a koncertek, így a Mandíner zenekar és Bereczki Zoltán lépett fel a vásár látogatói előtt. November 26-án, szombaton délután 2-től indulnak a fellépések, melyek során egészen 22 óráig a Bekka és a Cirkusz, az Ebedi citerazenekar és az Abba Slovakia együttes zenél. Az ünnepélyes megnyitó háromnegyed ötkor lesz, amikor Romanek Etelka polgármester köszönti az adventi forgatagot, illetve ezt követően 17 órakor gyújtja meg az első gyertyát Esztergom adventi koszorúján Harmai Gábor plébános.

November 27-én, vasárnap délelőttől korcsolyázási lehetőség, adventi koszorúkészítő foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat a főtéren. 16 órától a Crazy Dance Show produkciója lesz látható-hallható a színpadon, majd 17 órától Dj Dominique, 19 órától pedig az Első Emelet énekese, KIki fellépését élvezheti a vásári publikum.

Forrás: esztergom.hu