Ritmikus sportgimnasztika verseny a Sportcsarnokban

2016.11.19

November 12-én második alkalommal szervezte meg a KVSE Ritmikus Gimnasztika Csapata a Komárom-kupát, amelyre 8 egyesület több mint kétszáz versenyzője fogadta el a meghívást.

November 12-én második alkalommal szervezte meg a KVSE Ritmikus Gimnasztika Csapata a Komárom-kupát, amelyre 8 egyesület több mint kétszáz versenyzője fogadta el a meghívást.

A versenyzőket, szülőket, edzőket dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester és Beigelbeck Attila, a KVSE vezetője köszöntötte. Mindketten a sport fontosságát hangsúlyozták. A nap első felében az egyéni bemutatókat láthatta a közönség, majd délután a duó és a trió produkciók, illetve a csapatversenyek következtek.

A nap első felében az egyéni bemutatókat láthatta a közönség, majd délután a duó és a trió produkciók, illetve a csapatversenyek következtek. A szervezők hat éves kortól a felnőttekig mindenkinek lehetőséget biztosítottak, sőt azok is bemutatkozhattak, akik csak a nyári edzőtáborokban vagy a szeptemberi tanévkezdés óta ismerkednek a sportággal.

- Az olimpia után ismét változtattak a szabályrendszeren, ami 2017-től lép életbe. Ez főleg a pontozási rendszerben okoz majd kihívást, a gyakorlat szintjén nem lesz akkora változás, mint négy évvel ezelőtt - tudtuk meg Kovács Ágnestől, a KVSE Ritmikus Gimnasztika Csapatának vezetőedzőjétől.

A csapatnak jelenleg 20 óvodás és 75 iskolás tagja van, közülük hatvanan mutatkoztak be a II. Komárom-kupán. A verseny népszerűségét mutatja, hogy a résztvevő egyesületek és versenyzők száma is megduplázódott a tavalyihoz képest.

- Az a kitartás és bizalom, amit a gyerekektől és a szülőktől kapunk azt mutatja, hogy megéri dolgozni. Büszke vagyok a lányokra, hiszen ők iskola után nem haza mennek, hanem edzésre jönnek. Az olimpia is motivációt jelentett a gyerekeknek, a közvetítések után többen választották a ritmikus sportgimnasztikát - tette hozz Kovács Ágnes.

- Két éve űzöm ezt a sportot, a versenyeken általában a 2-3. helyen végzek. Vecsésen pedig első lettem, Az edzéseken mindig jó a hangulat - tudtuk meg Lipót Júliától.

- Engem anyukám három éves koromban vitt el az első edzésre, de komolyabban csak 5-6 éve foglalkozom a ritmikus sportgimnasztikával. Azóta rendszeresen versenyzek és jó eredményeket érek el - mondta Nemesnyik Anna. Forrás: komarom.hu

A II. Komárom-kupáról mindenki oklevéllel, éremmel és város turisztikai látványosságait népszerűsítő ajándékokkal tért haza.

 

sportsportcsarnokKomárom