Tető alá került az 1984 óta működő tatabányai jégpálya

2016.11.19

A 260 millió forintos beruházáshoz 170 milliós TAO-támogatást kapott a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület, az önerőt a város költségvetése biztosította - mondta el a létesítmény pénteki átadásán a polgármester.

Tető alá került az 1984 óta működő tatabányai jégpálya; a 260 millió forintos beruházáshoz 170 milliós TAO-támogatást kapott a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület, az önerőt a város költségvetése biztosította - mondta el a létesítmény pénteki átadásán a polgármester.

Fotó: tmatrix.hu

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) hozzátette, a pályát az iskolások és több ezer ember használja majd szabadidős sportolásra, de a beruházás az utánpótlás korosztályokban játszó jégkorongozóknak és gyorskorcsolyázóknak is az eddiginél jobb körülményeket teremt.

Németh Péter, a tömegsport egyesület elnöke az MTI-nek elmondta, igazolt versenyzőik száma meghaladja az ötvenet, az U8-as és U10-es csapat mellett felsőbb korosztályokban is több játékost nevelnek.

Az egyesület megkezdte a bővítés második ütemének tervezését, amely hasonló összegű beruházást jelentene. Ebben a lépcsőben megépítenék a csarnok oldalfalait, kiegészítő helyiségeket létesítenének, valamint a bővítés során szükséges közműkiváltásokat végeznék el.

Kovács Zoltán főtitkár elmondta, a sportági szövetség célja, hogy öt éven belül minden megyeszékhelyen legyen fedett jégpálya, majd hozzátette: nagyon örül annak, hogy Tatabányán ez már megvalósult.