Mik ezek a plakátok a tatabányai buszokon?

2016.12.05

Új kampányt indított a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében. Ezúttal az ittas vezetés veszélyeire, mint elfogadhatatlan kockázati tényezőre és a gyalogosok láthatóságának fontosságára irányítja rá a közlekedők figyelmét - adta hírül honlapján a rendőrség.

A régió tömegközlekedését biztosító társaság már többször segített abban, hogy a rendőrség minél több személyhez eljuttathassa bűn- és baleset-megelőzési felhívásait. A december 5-én indult kampány részeként a volántársaság két tatabányai buszjáratára helyezett ki prevenciós plakátokat.

Pruzsina Alice, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. szóvivője a baleset-megelőzési kampányról szóló tájékoztatón elmondta, hogy az autóbuszok biztonságos közlekedésével szorosan összefügg a forgalomban résztvevők egyéb viselkedése is.

A közlekedés azonban az a terület, ahol minden szereplő együttműködésére van szükség a biztonság érdekében.

Farkas Gábor rendőr ezredes, Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy télen nagyobb odafigyelést igényel a járművezetés, hisz az utak csúszóssá válnak és a korai sötétedés is kedvezőtlenebbül hat a járművezetőkre. Kiemelte a gyalogosok láthatóságának fontosságát és az ittasan vezetők felelősségét.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője emléklappal és ezüstözött rendőrségi éremmel jutalmazott négy gépkocsivezetőt, akiknek köszönetét fejezte ki a rendőri tevékenységgel összefüggő szállítási feladatokért.

A két szervezet közötti példaértékű együttműködést igazolja, hogy a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. járatainak LED-paneljein az utasok a határvadász-képzéssel kapcsolatos információkat is olvashatják.

Fotó: police.hu