Rendőröknek alakított ki tíz lakást Tatabányán a Vértesi Erdő Zrt.

2016.12.01

A Vértesi Erdő Zrt. tíz újjáépített lakást adott át használatra csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságnak, a lakásokat egy használaton kívüli irodaházból alakították ki.

Bitay Márton Örs, az erdőgazdaságokat is felügyelő államtitkár az átadáson elmondta, a beruházás 90 millió forintba került, melyből bútorozott, minden szükséges felszereléssel ellátott, minőségi ingatlanokat hoztak létre.

Farkas Gábor megyei főkapitány tájékoztatása szerint a lakások 36, 53 és 58 négyzetméteresek. Az ingatlanok elosztása érdekében az állományon belül pályázatot hirdetettek, amelyre csaknem négyszeres volt a túljelentkezés. 

Az erdőgazdaság, a rendőrség és az önkormányzat között megállapodás alapján a lakások bérleti díjának felét az önkormányzat biztosítja. A főkapitány szólt arról is, hogy az épület többi részének felújításával a rendőrség jövőre újabb húsz lakást vehet át.

Kocsis Mihály, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, miután kezelésbe vették az erdészet székháza melletti, volt ÁNTSZ telephelyet, itt kapott helyet a Szent Borbála Kórház irattára, illetve az épületben működik az erdészeti termékeket árusító bolt. A jövőben az erdészet a megyei könyvtárral együttműködve egy ökokönyvtárat is kialakítana.

A vezérigazgató hozzátette, a rendőrséggel együttműködve jelentős sikereket értek el a vagyonvédelemben, 2012-ben 81 bűncselekményt követtek el az erdészet sérelmére, 2016-ban ez a szám kilencre csökkent. A falopások okozta kár 2012-ben meghaladta a kilenc millió forintot, idén az összes kár nem érte el az egymillió forintot.

A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységen belül csaknem 45 000 hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője, 240 embert foglalkoztat. A társaság éves árbevétele 2015-ben elérte a 7 milliárd forintot.

Fotó: police.hu