Helyi hírek

Visszaállították a tatai Grófi-tó természetes állapotát

2016.12.14

A tóból eltávolítottak tizenötezer köbméter iszapot, és elbontották az évtizedekkel ezelőtt épített beton partot - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Komáromban és Tatán is tiszteleg Mozart előtt ünnepi hangversenysorozatával Rákász Gergely

2016.12.13

A 260 éve született Mozart előtt tiszteleg országos ünnepi hangversenysorozatával Rákász Gergely koncertorgonista.

Esztergom: az új köztéri kameráktól a piac helyszínéről szóló közmeghallgatásig

2016.12.12

Közgyűlést tartott az esztergomi képviselő-testület. A meghozott döntések közül a legtöbbeket érintőket emeltük ki.

Az esztergomi árvízi gátrendszerről tárgyaltak

2016.12.09

Esztergom árvízvédelmének I. üteméről tartottak értekezletet a városháza nagytermében. Az ÉDUVIZIG tatai igazgatóságának árvízvédelmi projektvezetője a Nagy-Duna sétányra kialakítandó árvízvédelmi gátrendszer tervvariációt illetve az azokról szóló tanulmányokat tárta az esztergomi képviselő-testület tagjai, illetve az önkormányzat szakvezetői elé.

Nyugdíjas rendőrök találkoztak Tatabányán

2016.12.08

Nyugdíjas találkozót tartott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tatabányai Rendőrkapitányság - számolt be róla honlapján a rendőrség.

Tatabányai férfi vezette a most felszámolt bűnszervezetet

2016.12.07

Gépjármű-kereskedelemre szakosodott bűnszervezetet működtetett az a tatabányai férfi, akit társaival együtt elfogtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói, az eddigi adatok szerint összesen 98 millió forint áfát csaltak el - tájékoztatott az adóhatóság szerdán.

Komáromot és Tatabányát is érinti jövőre a Csíksomlyó Expressz

2016.12.06

Jövőre tizedik alkalommal indul zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba. A Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz nevű "össznemzeti zarándokvonat" 2017. június 2-án indul és 5-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ilyen az advent Komáromban

2016.12.05

Képgaléria.

Felesége feldarabolásával vádolták a hentest, Tatabányán felmentették

2016.12.02

A Tatabányai Törvényszék bizonyítottság hiányában pénteken felmentette azt a darnózseli férfit, akit azzal vádoltak, hogy megölte feleségét, a holttestet a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait részben elégette, majd szétszórta. Az ítélet nem jogerős.

Rendőröknek alakított ki tíz lakást Tatabányán a Vértesi Erdő Zrt.

2016.12.01

A Vértesi Erdő Zrt. tíz újjáépített lakást adott át használatra csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságnak, a lakásokat egy használaton kívüli irodaházból alakították ki.

Ülésezett a tatai képviselő-testület

2016.11.30

17 napirendi pontot tárgyalt novemberi ülésén Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete, amely ismét a Városháza dísztermében ült össze.

Vádemelés az 53 éves nő ellen, aki megszúrta az élettársát Esztergomban

2016.11.29

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 53 éves polgári nő ellen - adta hírül honlapján a rendőrség.

Idén is megrendezték az agostyáni Idősek napját

2016.11.28

A tatai önkormányzat szervezésében, idén is megrendezték az agostyáni Idősek napját, amelyen vacsora, és zenés mulatság várta a vendégeket.

Itt van az esztergomi vasút villamosításának ütemezése

2016.11.26

Mi készül, milyen határidővel.

Jól vizsgáztak az oroszlányi sofőrök

2016.11.26

A finn-módszert alkalmazta a rendőrség.

Tatán is karácsonyi halvásárral ösztönzik a halfogyasztást

2016.12.13

Karácsonyi halvásárt tart az Aranyponty Zrt. december 10-23. között a budapesti Hold utcai piacon és három vidéki helyszínen a halfogyasztás ösztönzése érdekében a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával - közölte Lévai Ferenc, a társaság vezérigazgatója a fővárosi  helyszínen kedden tartott sajtótájékoztatón. 

Ingyenesen a katolikus egyházé lesz egy tatabányai ingatlan

2016.12.12

Újra elfogadta a parlament hétfőn az egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról szóló törvényt, amelyet korábban Áder János köztársasági elnök a budapesti Erzsébet térre vonatkozó aggályai miatt visszaküldött a Háznak.

Kimentették a Rám-szakadékba zuhant férfit

2016.12.12

Lezuhant egy férfi vasárnap a Rám-szakadékban - tájékoztatta Benis-Völgyi Ágnes, a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője az MTI-t késő délután. A szóvivő később azt közölte, hogy a férfit sikerült kiemelni a szakadékból.

Jó évet zár a Graboplast

2016.12.09

Több mint húsz százalékkal javul a speciális padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű Graboplast Zrt. eredménye az idén a tavalyihoz képest; a vállalat jövőre mintegy kétmilliárd forintból új gyár építését tervezi a kisalföldi megyeszékhelyen - mondta vállalat elnök-vezérigazgatója az MTI érdeklődésére pénteken Győrben.

Bővített Tatabányán az Axiál

2016.12.07

A mezőgazdasági gépek kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó Axiál Kft. szerdán adta át tatabányai telephelyének szervizépületét, a beruházás egy négy és fél milliárd forintos fejlesztési program egyik utolsó állomása

Homola István lett Tatabánya díszpolgára

2016.12.06

A Szent Borbála Napon, a Jászai Mari Színházban adta át a város legrangosabb elismeréseit Schmidt Csaba polgármester. Szabó Ignác-díjat vehetett át Kocsis Gyöngyi és Dr. Honti Anna. Az Ezüst Turul Díjat Pordán Zsigmond és Rochlitz György kapta. A város díszpolgára Homola István lett.

Hét év fegyházat kapott újszülöttje 13 évvel ezelőtti megöléséért egy nő Tatabányán

2016.12.06

Hét év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék kedden egy nőt, aki a vád szerint tizenhárom éve megölte hetedikként született gyermekét. Az ítélet nem jogerős.

Mik ezek a plakátok a tatabányai buszokon?

2016.12.05

Új kampányt indított a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében. Ezúttal az ittas vezetés veszélyeire, mint elfogadhatatlan kockázati tényezőre és a gyalogosok láthatóságának fontosságára irányítja rá a közlekedők figyelmét - adta hírül honlapján a rendőrség.

Tatabányaiak! Jön a Boban Markovic Orkestar

2016.12.02

Ünnepi magyarországi turnéra indul a Boban Markovic Orkestar. A balkáni zene egyik legjelentősebb csapatának tíz helyszínt érintő koncertsorozata december 2-án Szegeden kezdődik és 2017. január 6-án Miskolcon zárul.

Az esztergomi önkormányzatnál is problémákat tárt fel az ÁSZ

2016.12.01

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) több önkormányzatnál befejeződött ellenőrzés alapján megállapította, hogy a vizsgált helyhatóságok többségénél a közpénzfelhasználás szabályossága nem volt biztosított, valamint az adósságrendezési eljárások eredménytelen voltak.

Különleges napló jelent meg Esztergomról

2016.11.30

A 140 évvel ezelőtti Esztergom életét bemutató diákkori naplót adott ki Esztergomban a Laskai Osvát Antikvárium, Kőrösy László kéziratos naplójára véletlenül talált rá egy helytörténész - mondta el az MTI-nek az antikvárium vezetője.

Emlékkövet avattak Esztergomban

2016.11.28

Babits Mihály halálának 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepsor részeként emlékkövet avattak a költő esztergomi kötődéseit kutató kiválóságok, Bodri Ferenc, Nagyfalusi Tibor, Pifkó Péter és Szállási Árpád tiszteletére az előhegyi villa kertjében.

Ez a probléma a legtöbb nőt érinti

2016.11.27

A depresszió tavasszal gyakoribb, azonban téli depresszió is van.

Elkezdődtek a kivitelezési munkák az esztergomi vasútállomáson

2016.11.26

Az állomás épületének bontása pedig a napokban kezdődik.

Elkezdődött az adventi programsorozat Esztergomban

2016.11.25

Az adventi programsor és vásár első hétvégéje november 25-én startolt.