Kávéfesztivál egy sörözőben: Bécs, 2017. január 13-16.

Január 13-16.

2017.01.05

Kávéval indul a bécsi fesztiválszezon.

Már a kávénak is van fesztiválja az osztrák fővárosban, amelyet ráadásul egy sörfőzdében rendeznek meg január 13. és 16. között. Több mint nyolcvan kiállító, 12 ezer látogató, és minden, ami egy jó kávéhoz kell.

Bécs egyik legismertebb sörfőzdéje, az Ottakringer Brauerei ad otthont a város másik kultikus italáról szóló fesztiválnak, a Vienna Coffee Festivalnak. A kétezer négyzetméteren megrendezett eseményen kávétermelők prezentálják nyerskávéból készült különlegességeiket, kávépörkölők ismertetik meg a közönséget a kávészemek nemesítésének folyamatával és profi baristák mutatják be az eszpresszó, a Latte Art, a filteres kávé és a Cold Brew készítésének művészetét a legkülönbözőbb kávéfőzőkön és módszerekkel.

Egy bécsi pultos-csapat három kreatív koktélon keresztül mutatja be a kávé és a röviditalok újraértelmezését, és ismét kapható lesz a frissen főzött kávésör, a "Mucke Fuck". A kávé és a sör házasságából született ital 2016-ban nagy karriert futott be, és egyaránt meggyőzte a kávé- és a sörkedvelőket.

A kávézáshoz tartozó kiegészítők, divatos ruhadarabok, könyvek, fényinstallációk, DJ-k, barista-bajnokság és Ausztria egyre gyarapodó kávépörkölő-közösségének bemutatkozása teszik teljessé a programot, amely itt olvasható.

Fotó: VCF/Christina Karagiannis

programajánlóBécsitalFesztiválokkávé