Az új Star Wars a legjobb, a kritikusok szerint

2016.12.11

A történet még az 1977-es eredeti Star Wars film cselekménye előtt játszódik.

A hivatalos kritikák ugyan csak kedd reggel jelenhetnek meg az első önálló cselekményű Star Wars-film, a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet című filmről, a szombat esti Los-Angeles-i világpremier nézői elragadtatással írnak a Gareth Edwards rendezte alkotásról a közösségi oldalakon.

A Pantages Filmszínház nézői tapsviharral jutalmazták a filmet, amelyben a lázadók egy csoportját azzal bízzák meg, hogy lopják el a Birodalom készülő szuperfegyverének, a Halálcsillagnak a tervrajzát. A történet még az 1977-es eredeti Star Wars film cselekménye előtt játszódik.

Dane Cook komikus Twitter-üzenete szerint ez lehet "a legjobb Star Wars-film", míg Wil Wheaton színész arról áradozott, hogy az eredeti óta nem tetszett neki ennyire Star Wars-film. Rainn Wilson "elképesztőnek" nevezte a filmet. 

Chris Taylor, aki könyvet írt a Star Wars-filmek sikeréről, úgy vélte, hogy "egy lélegzetelállító és gonosz" alkotásról van szó. "Gonoszabb, mint A Birodalom visszavág című film". 

Peter Sciretta, a Slashfilm.com honlap szerkesztője szerint a rajongók "nagyon boldogok lesznek a Zsivány Egyestől". Hozzátette, hogy nem érezte "kiheréltnek" a történetet. 

Steven Weintraub, a Collider.com honlap szerkesztője a film hihetetlen akciódússágát és a forgatókönyvet méltatta.

Anthony Breznica, az Entertainment Weekly ítésze is azok között volt, akik a szereplők közül kiemelte Donnie Yen alakítását a vak Chirrut Imwe szerepében és Alan Tudyk játékát, mint K-2SO. Jen Yamato, a Daily Beast kritikusa a főhős, Felicity Jones alakítását méltatta.

A John Knoll és Gary Whitta forgatókönyvéből készült Zsivány Egyes főszereplői között van továbbá Diego Luna, Ben Mendelsohn, Riz Ahmed és Mads Mikkelsen. 

Mendelsohn, aki Orson Krennic birodalmi parancsnok szerepét játssza, a Zsivány Egyest az előző Star Wars-filmek "kőkemény unkatestvéreként" írta le.

 

 

FilmStar Wars