Nézze Ön is élőben az Oscar-gálát!

2017.02.26

A műsor vasárnap éjszaka 0 óra 53 perckor kezdődik a Dunán.

A 89. Oscar-gálán az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája a 2016-os év legjobb filmjeit és filmeseit részesíti elismerésben.

A díjátadó ceremóniát 2017. február 26-án rendezik a Dolby Színházban Los Angelesben, helyi idő szerint 17:30 órától (hazai idő szerint február 27-én 02:30 órától). A ceremónia alatt az Akadémia 24 kategóriában díjazza az alkotásokat. Az eseményt Amerikában az ABC televízió társaság sugározza, ezen kívül több mint 225 országban lesz követhető.

A házigazda Jimmy Kimmel amerikai komikus, műsorvezető lesz, aki első alkalommal kértek fel erre a megtisztelő feladatra, de korábban már számos nagy díjkiosztót vezetett.

A Duna vasárnap esti műsora már a gála előtt segít a díjátadóra hangolódni, 21 óra 5 perctől a 2017-es Oscar-jelölt Mindenki című rövidfilm kerül adásba. Utána 22 óra 30 perctől a Mephisto c. Oscar-díjas alkotás vezeti fel az Oscar-gálát. A műsor vasárnap éjszaka 0 óra 53 perckor kezdődik a Dunán. Éjjel 1 órakor kapcsolják Hollywoodot, egészen pontosan a Dolby Színház előtt leterített vörös szőnyeget, hiszen elkezdődik a jelöltek és a sztárok bevonulása.

A műsor szüneteiben a magyar stúdió jelentkezik. A műsorvezető Kraszkó Zita lesz, a szakértők pedig Szöllőskei Gábor szakújságíró és Dudás Viktor az MTVA munkatársa. Az Oscar-gáláról hétfőn a nézők 90 perces összefoglalót láthatnak a Petőfi TV (M2) műsorán 20 óra 4 perctől.