Új részletek az isaszegi balesetről

2016.08.18

Hárman sérültek meg.

Egy kerékpáros és egy gyalogos sérült meg súlyosan, amikor az isaszegi Dózsa György úton felszaladt a járdára egy személyautó - egészítette ki a korábban az MTI-vel közölt információkat hivatalos honlapján a rendőrség csütörtök délután.

Tájékoztatásuk szerint egy 69 éves nő kerékpárjával le akart balra térni a Dózsa György útról egy mellékutcába, azonban a szemből érkező személyautóval összeütközött. Az autó 37 éves vezetője az ütközés elkerülése érdekében elrántotta a kormányt, nekiment egy villanyoszlopnak, a járdán pedig elsodort egy 18 éves lányt. 

A baleset során mindhárom ember megsérült: a gyalogost életveszélyes sérülésekkel, a kerékpárost súlyos állapotban vitték kórházba. Az autó sofőrje könnyebben sérült meg. A baleset körülményeit a Gödöllői Rendőrkapitányság vizsgálja - olvasható a police.hu-n.

A rendőrség és a Pest megyei katasztrófavédelem korábbi közlése szerint az egyik sérültet újra kellett éleszteniük a mentőknek, majd helikopterrel vitték kórházba. Az első tájékoztatás még arról szólt, hogy két gyalogost sodort el az autó. A kidöntött villanyoszlop miatt egy ideig szünetelt az áramszolgáltatás a környéken, a műszaki hiba közel 1500 lakost érintett.

Fotó: Mihádák Zoltán (MTI)