Tatabánya

Vajon melyik magyar településen van a legtöbb autó?

2017.01.10

Gazdaság

Tatabánya is szerepel a nagyvárosok listáján.

Tatabányán elkezdődött a bányász emlékév

2016.12.23

Helyi hírek

A tatai medencéből az első csille szén felszínre hozásának 120. évfordulóján, csütörtökön bányász emlékév kezdődött Tatabányán, amely 2017. október 10-ig, Tatabánya várossá válásának 70 éves évfordulójáig tart.

Ingyenesen a katolikus egyházé lesz egy tatabányai ingatlan

2016.12.12

Helyi hírek

Újra elfogadta a parlament hétfőn az egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról szóló törvényt, amelyet korábban Áder János köztársasági elnök a budapesti Erzsébet térre vonatkozó aggályai miatt visszaküldött a Háznak.

Nyugdíjas rendőrök találkoztak Tatabányán

2016.12.08

Helyi hírek

Nyugdíjas találkozót tartott a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tatabányai Rendőrkapitányság - számolt be róla honlapján a rendőrség.

Tatabányai férfi vezette a most felszámolt bűnszervezetet

2016.12.07

Helyi hírek

Gépjármű-kereskedelemre szakosodott bűnszervezetet működtetett az a tatabányai férfi, akit társaival együtt elfogtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói, az eddigi adatok szerint összesen 98 millió forint áfát csaltak el - tájékoztatott az adóhatóság szerdán.

Komáromot és Tatabányát is érinti jövőre a Csíksomlyó Expressz

2016.12.06

Helyi hírek

Jövőre tizedik alkalommal indul zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba. A Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz nevű "össznemzeti zarándokvonat" 2017. június 2-án indul és 5-én, pünkösdhétfőn érkezik vissza - jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Felesége feldarabolásával vádolták a hentest, Tatabányán felmentették

2016.12.02

Helyi hírek

A Tatabányai Törvényszék bizonyítottság hiányában pénteken felmentette azt a darnózseli férfit, akit azzal vádoltak, hogy megölte feleségét, a holttestet a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, maradványait részben elégette, majd szétszórta. Az ítélet nem jogerős.

Rendőröknek alakított ki tíz lakást Tatabányán a Vértesi Erdő Zrt.

2016.12.01

Helyi hírek

A Vértesi Erdő Zrt. tíz újjáépített lakást adott át használatra csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságnak, a lakásokat egy használaton kívüli irodaházból alakították ki.

Tíz intézmény energetikai korszerűsítését végzik el uniós pénzből Tatabányán

2016.11.23

Helyi hírek

Tatabánya önkormányzata egymilliárd forint uniós forrást nyert el tíz oktatási, nevelési és szociális intézmény energetikai korszerűsítésére - ismertette sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Tető alá került az 1984 óta működő tatabányai jégpálya

2016.11.19

Helyi hírek

A 260 millió forintos beruházáshoz 170 milliós TAO-támogatást kapott a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület, az önerőt a város költségvetése biztosította - mondta el a létesítmény pénteki átadásán a polgármester.

Tatabánya olyat tesz a közbiztonság javítása érdekében, amire az országban eddig nem volt példa

2016.10.27

Helyi hírek

Az országban elsőként egy rendszerbe integrálják Tatabányán a köztéri kamerahálózatot, a behatolásjelző és a tűzjelző rendszereket, a társasházi kamerákat, valamint egyes önkormányzati intézmények beléptetőkapuit - tájékoztatta a város közbiztonsági tanácsnoka a közgyűlés csütörtöki döntéséről az MTI-t.

Tatabányán nyolcból hat útszakasz még idén elkészül

2016.10.26

Helyi hírek

Az Aradi utcában és a Dózsa György úton már csak az utolsó simítások vannak hátra, dolgoznak a szakemberek a Mártírok útján és Sárberekben is, de munkagépek zajától lesz hangos a Komáromi és a Vadász utca is.

Tatabánya öt másik megyei jogú várossal pályázik uniós pénzre

2016.10.25

Helyi hírek

A hat megyei jogú város minimum 40 milliárd forint értékű közvetlen európai uniós támogatáshoz juthat hozzá.

Hét év fegyházra ítéltek egy angol kábítószer-termesztőt Tatabányán

2016.10.12

Helyi hírek

2013-tól kísérletezett kábítószer-tartalmú növények termesztésével.

Integráció után Nyugat-Magyarországon terjeszkedik a Trans-Sped

2016.10.05

Helyi hírek

A cég a hazai logisztikai piac meghatározó szereplője.

Mozi helyén épül vásárcsarnok Tatabányán

2017.01.06

Helyi hírek

Megkezdődött a Tatabánya központjában található Turul mozi bontása.

Látta már az új tatabányai óriásfestményt?

2016.12.19

Helyi hírek

A napokban avatták fel.

Jó évet zár a Graboplast

2016.12.09

Helyi hírek

Több mint húsz százalékkal javul a speciális padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű Graboplast Zrt. eredménye az idén a tavalyihoz képest; a vállalat jövőre mintegy kétmilliárd forintból új gyár építését tervezi a kisalföldi megyeszékhelyen - mondta vállalat elnök-vezérigazgatója az MTI érdeklődésére pénteken Győrben.

Bővített Tatabányán az Axiál

2016.12.07

Helyi hírek

A mezőgazdasági gépek kereskedelmével és szervizelésével foglalkozó Axiál Kft. szerdán adta át tatabányai telephelyének szervizépületét, a beruházás egy négy és fél milliárd forintos fejlesztési program egyik utolsó állomása

Homola István lett Tatabánya díszpolgára

2016.12.06

Helyi hírek

A Szent Borbála Napon, a Jászai Mari Színházban adta át a város legrangosabb elismeréseit Schmidt Csaba polgármester. Szabó Ignác-díjat vehetett át Kocsis Gyöngyi és Dr. Honti Anna. Az Ezüst Turul Díjat Pordán Zsigmond és Rochlitz György kapta. A város díszpolgára Homola István lett.

Hét év fegyházat kapott újszülöttje 13 évvel ezelőtti megöléséért egy nő Tatabányán

2016.12.06

Helyi hírek

Hét év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék kedden egy nőt, aki a vád szerint tizenhárom éve megölte hetedikként született gyermekét. Az ítélet nem jogerős.

Tatabányaiak! Jön a Boban Markovic Orkestar

2016.12.02

Helyi hírek

Ünnepi magyarországi turnéra indul a Boban Markovic Orkestar. A balkáni zene egyik legjelentősebb csapatának tíz helyszínt érintő koncertsorozata december 2-án Szegeden kezdődik és 2017. január 6-án Miskolcon zárul.

A Becton Dickinson 34 milliárd forintos beruházással bővít Tatabányán

2016.11.23

Helyi hírek

Az amerikai Becton Dickinson orvostechnológiai vállalat 34 milliárd forintos beruházással bővíti tatabányai üzemét, amelyhez a kormány 2,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad- jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón, szerdán Budapesten.

Közel jutott a csoportkörbe kerüléshez a Tatabánya

2016.11.21

Helyi hírek

Folytatódott a Férfi kézilabda EHF Kupa.

Tatabányai emlékek ihlette dal is szerepel a Makám új, 20. lemezén

2016.11.16

Kultúra

A napokban megjelent, Szerelem című huszadik lemezét mutatja be a Makám szombaton a Fonó Budai Zeneházban. Az új anyagról Krulik Zoltán, a hazai világzenei színtér egyik kiemelkedő szereplőjének vezetője beszélt az MTI-nek.

Közösségi házat nyit Tatabánya-Hatostelepen a máltai szeretetszolgálat

2016.10.27

Helyi hírek

A tatabányai önkormányzat Hatostelepen a máltai szeretetszolgálatnak használatba adott egy házat, amelyben szociális foglalkoztatót, közösségi és játszóházat alakítanak ki - erről csütörtökön döntött a város közgyűlése.

Továbbra is tartozik a Tatabánya FC többségi tulajdonosa

2016.10.25

Helyi hírek

Úgy tűnik, hiába ült le augusztus végén egyeztetni a tatabányai futball klub többségi tulajdonosával Schmidt Csaba polgármester, az olasz tulajdonú AGS Sport 23 Kft. továbbra sem teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit, továbbra is tartozik a játékosoknak és vállalkozóknak - áll az önkormányzat által kiadott közleményben.

Bemutatták a tatabányai ipari parkban megtalált leleteket

2016.10.14

Helyi hírek

A megyében először tártak fel páros temetkezési leletet.

Raktárral bővített a Graboplast Tatabányán

2016.10.12

Helyi hírek

Így a cégcsoport több mint 20 százalékkal, 120-szal növeli létszámát 2017 végéig.

Egy orvosi rendelőt épít, kettőt felújít Tatabánya

2016.10.04

Helyi hírek

Egészségügyi fejlesztéseket jelentett be a város vezetője.